Test dig selv – lavt selvværd

Hvad er selvværd?

Selvværd handler om man er værd at få egen omsorg og omsorg fra andre, værd at have positive relationer, værd at være elsket, værd at være glad. Selvværd er en grundlæggende fornemmelse af sig selv, sin værdighed. 

Kan man måle selvværd?

En del mennesker mener, at de har lavt selvværd. Her på siden kan man tage en test i forhold til eget selvværd og dermed få en fornemmelse af om ens selvværd trænger til lidt ekstra pleje. Testen er kun vejledende og kan primært bruges til refleksion og måske til handling.

Spørgsmål:

Besvar følgende spørgsmål med enten ja eller nej.

Hvis nogen kritiserer mig, så  føler jeg mig virkelig uduelig til det, jeg laver

Ja                                         Nej

2

Jeg har på fornemmelsen, at folk synes jeg er lidt kedelig at tale med

 Ja  Nej

3

Hvis jeg er i et godt parforhold, så vil jeg gøre, hvad jeg kan for at holde fast i det – man ved jo aldrig, om man finder en anden, hvis det går galt…

Ja Nej

4

Jeg er ikke særlig god til at være social, når sammen med andre

Ja Nej

5

Jeg føler tit, at jeg ikke helt slår til over for dem, jeg elsker  Ja  Nej

6

Den eneste måde, man får andres respekt, er ved at være succesfuld og se godt ud

Ja  Nej

7

Passer dette på dig: Jeg ved ikke, om jeg har dét, der skal til for at blive en succes i livet

 Ja  Nej

8

Jeg fortjener at blive elsket og respekteret for den, jeg er

 Ja  Nej

9

Når folk påpeger mine fejltagelser, føler jeg, at de taler ned til mig

 Ja  Nej

10

Det er vigtigt for mig, at folk jeg møder godt kan lide mig

Ja  Nej

11

Jeg prøver som regel at undgå konflikter, fordi jeg er bange for at folk enten vil være uenige, blive irriterede eller ikke vil synes om mig som person

 Ja  Nej

12

Jeg spørger ofte dem, jeg elsker, om de virkelig også elsker mig

 Ja Nej

13

Hvis jeg skal tage en beslutning, spørger jeg altid andre til råds

Ja Nej

Tolkning af resultatet:

1-4 svar med ja:

Du kan ind imellem være en smule usikker på dig selv, men der er gode chancer for, at dit selvværd grundlæggende er ok. 

5-10 svar med ja:

Du har ind imellem svært ved at slå igennem og har tendens til at være usikker på dig selv. Du har  svært ved at stå fast ved dig selv, og det du mener. Det kan være, at du går med tanker om, at du ikke er god nok. Hvis du er i denne kategori, så er det en god ide at arbejde med dit selvværd.

Over 10 svar med ja:

Du har det på ingen måder godt med dig selv – eller med de mennesker, som du har omkring dig. Hvis du er endt i denne kategori, anbefales det, at du får talt med en professionel. Med hjælp og støtte fra en professionel – kan du lære at stå ved dig selv og dine holdninger, dine grænser, lære at forstå og imødekomme egne behov.

Kontakt os i dag:

30 30 37 01 e-form online booking

Tilbage til forsiden