Parterapi

30 30 37 01 e-formular online booking

For mange mennesker, er parforholdet en af de vigtigste relationer der er i vores liv – men samtidig også en af de mest udfordrende. De fleste par vil på et eller andet tidspunkt opleve, at der opstår konflikter, typisk efter et til halvandet år ind i parforholdet. Par står ofte med de værktøjer til konfliktløsning, som de har fået hjemmefra, hvilket netop kan udfordre relationen yderligere.

Der kan være mange årsager til, hvorfor man vælger at starte i parterapi – I nogle forhold er der små ting, som skaber knas i forholdet, i andre forhold er det utroskab eller mistanker om det og i andre forhold igen, kan det være ønsket om at genfinde kærligheden og passionen på ny.

Formål med parterapi:

  • Udvikling af forholdet
  • Afvikling af forholdet
  • Afklaring af forholdet
  • Mægling i svære situationer

Man kan tro på, at parterapi kun kan hjælpe, hvis begge parter ønsker at forblive i parforholdet. Men i virkeligheden, kan parterapi også bruges, når den ene er uafklaret, og når der skal undersøges, om forholdet har en reel mulighed for at fortsætte. Parterapi kan også fungere som støtte til afvikling af forholdet.

Det tager tid

At opnå et bedre forhold til hinanden, hvis det er det, der er formålet med terapien, kræver det indsats, tålmodighed og tid. Mens man er i terapi, kan man opleve, at der kommer op- og nedture. En af de overordnede mål i parterapi kunne være at blive bevidst om de mønstre, der ligger bag konflikterne og lære andre måder at tænke og agere på. Parterapi kan også være med til at skabe en større forståelse for hinanden – og rummelighed for hinandens forskelle.

Vent ikke for længe

Størstedelen af par kommer til parterapi, når det er “sidste chance” – og så er der rigtig meget at tage fat på. Det er derfor bedst at gå i terapi, før problemerne har stået på i lang tid, så bliver det lidt nemmere – og ikke mindst billigere for jer, at finde ud af det.

30 30 37 01 e-formular online booking

tilbage til forsiden