Test: tegn på en spiseforstyrrelse. 

Lider du af en spiseforstyrrelse eller har du mistanke om det? Testen her kan give dig et fingerpeg på om din aktuelle tilstand kunne være en spiseforstyrrelse. Vær dog opmærksom på, at testen kun er vejledende.

Der kan være mange forskellige symptomer, der indikerer, om du lider af en spiseforstyrrelse. Her kan du se nogle af de mest typiske tegn på en spiseforstyrrelse.

Dit forhold til mad og krop

 

Ja                     Nej

1:

Føler du dig nervøs og skyldig over at spise?

   

2:

Har du dine egne regler for, hvornår du spiser i stedet for at spise, når du er sulten?

   

3:

Skærer du maden i bittesmå stykker, og/eller bestemmer du på forhånd, hvad på din tallerken du vil eller ikke vil spise?

   

4:

Insisterer du på at have kontrol over, hvad der kommes i den mad du spiser, og/eller nægter du at spise noget du ikke selv har lavet?

   

5:

Har du episoder med overspisning, hvor du ukontrolleret, uhæmmet, spiser store mængder mad, hvorefter du føler angst, skyld eller selvforagt?

   

6:

Tvinger du dig selv til at kaste op, bruge afføringsmidler, motionere eller faste efter et måltid for at undgå at tage på i vægt?

   

7:

Er du bange ved tanken om at tage på i vægt?

   

8:

Dyrker du hård motion for at brænde kalorier af – ikke fordi du nyder motionen?

   

9:

Føler du dig tvunget til at dyrke motion, selvom du er træt og udkørt?

   

10:

Kan du lide fornemmelsen af at føle dig sulten?

   

11:

Føler du dig tyk, ligegyldigt hvad du vejer?

   

12:

Føler du dig utilfreds med din krops størrelse, og føler du oftest at du burde tabe dig?

   

Tolkning af resultatet:

Hvis du kan svare ja til flere af ovenstående punkter, anbefales det, at du søger behandling hos professionelle, da en spiseforstyrrelse sjældent går over af sig selv.

Kilde: Klinik for spiseforstyrrelser

Kontakt os i dag

Er du interesseret i at vide mere eller ønsker du at bestille en tid? Så er du velkommen til at ringe til os på tlf. 30 30 37 01 eller skrive en mail til kontakt@psykologcenter1100.dk

Når man er spiseforstyrret, kan man døje med følelser af skyld, selvhad, skam og håbløshed. Behandlingen for spiseforstyrrelser er ofte langvarig, du kan regne med minimum 6 måneder af terapi. Behandling af spiseforstyrrelser bør blive suppleret med en dialog med en diætist.

30 30 37 01 e-form online booking

Tilbage til forsiden