Kroniske Smerter

30 30 37 01 e-formular online booking

Eksperterne taler om at ca. 20% af befolkningen lider af kroniske smertetilstande. Nogle mennesker har smerter i sådan et omfang, at det opleves som uudholdeligt. I mange tilfælde er det ikke muligt at finde ud af, hvorfor det gør ondt, selvom der er taget adskillige røntgenbilleder og forskellige scanninger. Måske har du fået adskillige medikamenter, men tit står den smertereducerende virkning af medicinen ikke mål med de bivirkninger, en del medicin desværre har. Nattesøvnen påvirkes af smerterne, og det medfører naturligvis en træthed, som tit forstærker smerterne. Når man lever med kroniske smerter, kan man også opleve hukommelses/koncentrationsproblemer, problemer med samliv betinget af smerter, problematiske forhold ved sociale aktiviteter, ændret forhold til familie og venner, depression eller tristhed, når smerterne er overvældende.

En del mennesker med kroniske smerter oplever en manglende forståelse for deres situation. Samtidigt kan kroniske smerter også være belastende for personens omgivelser, som ofte står magtesløse, da de ikke ved, hvad de kan gøre for at hjælpe. Det kan være vigtigt, at man som pårørende også får professionel støtte.

Autoriseret Psykolog Carsten Simonsen har mange års erfaring i at arbejde med smerter. Igennem sit arbejde med smertepatienter, oplever han at ”mange smerteramte stiller spørgsmål så som: Kan min krop blive ved med at tåle disse medikamenter? Hvad kan jeg selv gøre, når nu hjælpen fra medicinen er, som den er? Det kan være endog meget svært for den enkelte og de pårørende at forstå, at den moderne lægevidenskab og vores gode behandlingssystem i en del tilfælde måske ikke kan finde årsagen til dine smerter og heller ikke afhjælpe disse smerter særligt effektivt selvom årsagen til smerterne findes. Det er vigtigt at understrege, at det på ingen måde er mangel på vilje til at lindre fra læger, fysioterapeuter og andre behandleres side”.

Carsten har, som psykolog med specifik indsigt med den psykologiske dimension i håndteringen af kroniske smerter, en viden, som han stiller til rådighed for dig med kroniske smerter eller dig, som er pårørende. Carstens erfaring viser, at det er muligt at opnå større livskvalitet ved at arbejde med den psykologiske del af det at have smerter.

30 30 37 01 e-formular online booking

Tilbage til forsiden